Cattails recension – "Inte ens det bĂ€sta kattenspelet"

Cattails review -

Jag har undrat hur livet Àr för mÄnga mÀnniskor och djur tidigare. Liksom, vad ser en vanlig fÄgel varje dag frÄn hundra meter pÄ himlen? Vad luktar en hund nÀr han sniffar soptunnor och andra hundars rumpor?

Det Ă€r de hĂ€r frĂ„gorna som vi aldrig riktigt kan svara pĂ„, om vi inte tejpar en GoPro pĂ„ en örn eller nĂ„got. Även dĂ„ Ă€r det inte riktigt detsamma.

Genom hela denna nyfikenhet har jag aldrig riktigt undrat katter. Som, jag har Ă€gt en katt, jag har sett vad de gör. Slicka. Mjau. Äta. Sova. Mer sömn. Jag vet inte, det mest de brukar göra Ă€r att patrullera grannskapet.

Heck, till och med herrelösa katter slÄr sig ner och hÄller sig pÄ en enda plats, de reser inte bara frÄn stad till stad som om de Àr en vit unge pÄ ett gapÄr i Afrika.

Jag kanske inte hade varit nyfiken, men nÄgon var, för Cattails Àr hÀr för att du ska kunna leva livet som en katt.

Första intryck börjar starkt. Spelet har en söt pixelkonststil och katterna ser bedÄrande ut. Du trÀffades snabbt med en vÀnlig katt och lÀrde dig grunderna att jaga möss / ekorrar, sprint i korta skurar och samla föremÄl. Hej, det Àr ett RPG, du spelar som katt, inte mycket att klaga pÄ hÀr.

Men det hÀr Àr inte som Cat Quest. Det hÀr Àr lite mer som Lost in Blue, eller i princip nÄgot annat överlevnadsspel. Hoppsan.

Den vĂ€nliga katten vrider dig magiskt tillbaka till din nya grop och lĂ€mnar dig sedan till dina egna enheter. Dessa enheter inkluderar, um, utforska, Ă€ta, sova … Det Ă€r det antar jag.

Catfails

SÄ Cattails första frÄga Àr att den Àr riktningslös. Ja, jag förstÄr att det kan vara ett plus för vissa mÀnniskor men hÀr kÀnns det verkligen inte som det. Den öppna vÀrlden Àr vid och tom, fylld med bara fler djur att jaga eller andra katter.

Åh, och av nĂ„gon anledning Ă€r andra katter onda. Som ja, du trĂ€ffar din första vĂ€nliga katt, och sedan fĂ„r du en besökare eller tvĂ„ i hallen för att sĂ€ga hej, men om du stöter pĂ„ en katt utanför? Herregud, spring bara.

Katter har inte motsatta tummar, eller hur, och det sÀtter dem i en nackdel nÀr det gÀller att slÄss. De kan inte hÄlla en kniv eller en pistol. Som ett resultat sveper du bara pÄ fiender och gör en liten mÀngd skada. Det Àr dÄligt.

Cattails

Spelet informerar dig om att du ska attackera och sedan röra dig utanför fiendens attacker. Ja, det fungerar inte. Du har inte tillrÀckligt med rörlighet och fiendens kattattacker Àr ganska jÀvla breda.

Okej, sĂ„ det kan bara vara jag. Personligen gillar jag inte “hĂ„lla mig vid liv” som ett mĂ„l i ett spel. Jag Ă€r fortfarande inte helt över att min Tamagotchi dör, sĂ„ jag skulle vilja ha nĂ„got annat att göra för att hĂ„lla mig borta frĂ„n det.

Men Cattails kÀnns bara lite frustrerande. Utan mÄl. Jag vandrar runt i den öppna vÀrlden, gÄr vilse, jagar lite, förlorar det mesta av min hÀlsa, antingen försöker jag simma eller slÄss, och undrar sedan varför jag brydde mig. Det Àr som det verkliga livet förutom att jag inte behöver göra det.

Men Cattails Àr söt. Konststilen Àr fin. Musiken Àr trevlig. Jag vill bara inte spela det nÄgonsin igen. Min första spÀnning om att spela efter enkla RPG som Cat Quest och pixelkonstspel som Stardew Valley var i grunden krossad av ett medelmÄttigt spel. I sjÀlva verket, istÀllet för detta, bara spela ett av de andra spelen jag just nÀmnde.