DeanBeat: Spelar Dr. Grordbort’s Invaders on the Magic Leap One

Greg Broadmore-intervju - varför Weta Workshop tillbringade sju Är pÄ sitt Magic Leap-spel

Inte mÄnga har testat Magic Leap One Creator Edition. NÀr allt kommer omkring kostar glasögon med förstÀrkt verklighet nÀstan 2300 dollar. Jag har provat det, och sÄ det första jag gick mot var spelen. Jag visade mina barn Angry Birds FPS: First Person Slingshot, vilket var en söt men kort upplevelse.

Men Dr. Grordbort’s Invaders, 360-graders skjutspel frĂ„n Weta Workshop, Ă€r den verkliga affĂ€ren. Det Ă€r en smak av vad nĂ€sta generation av AR-spel handlar om. Men som alla banbrytande underhĂ„llningsarbeten har det ocksĂ„ nĂ„gra vĂ„rtor. Jag tror att alla vill veta hur det Ă€r att spela ett spel i AR, med tanke pĂ„ att Magic Leap har samlat in mer Ă€n 2,3 miljarder dollar och Magic Leap-VD Rony Abovitz har antagit att det gör det möjligt för anvĂ€ndare att leva “tio Ă„r i framtiden.”

Jag har lekt med det under min semester och visat det ocksÄ för familjen. Vilket bÀttre sÀtt att spendera Thanksgiving, eller hur? Jag tyckte att det var ganska glatt och roligt att visa upp för slÀktingarna, som ocksÄ förundrade sig över VR-upplevelser nÀr jag visade VR-headset till dem.

Det Àr lite av en produktion att komma till startlinjen. En mÀnsklig installatör kom över mitt hus och hjÀlpte mig att komma igÄng med Magic Leap One Creator Edition, som jag anvÀnde vid företagets kommande evenemang i oktober. Jag har inte receptlinsen som sÄ smÄningom kommer att finnas tillgÀnglig för den, men jag kan se bilderna pÄ glasögonen ganska bra utan mina receptlinser.

Det tar ett tag att starta upp glasögonen frÄn en kall start, men det Àr enkelt nog. Du trycker pÄ knappen pÄ datorpucken som fÀsts via kabel till glasögonen. Pucken klÀms fast pÄ sidan av fickan och du skjuter glasögonen över ögonen och runt huvudet. Du navigerar med en enhands fjÀrrkontroll som har sex frihetsgrader och ganska anstÀndig spÄrning.

Efter att ha laddat ner sci-fi-spelet anvĂ€nde jag pekplattan pĂ„ fjĂ€rrkontrollen för att navigera till ikonen för Dr. Grordbort’s Invaders. Det tog lite tid att ladda, och nĂ€r det vĂ€l gjorde det bad det mig att skanna rummet. Jag gjorde det genom att titta överallt och flytta runt sĂ„ att sensorerna pĂ„ headsetet kunde ta reda pĂ„ var ytorna pĂ„ vĂ€ggarna, möblerna, golven och andra föremĂ„l var. Den byggde en karta över rummet sĂ„ att den kunde ta reda pĂ„ var man skulle lĂ€gga animationer ovanpĂ„ den verkliga vĂ€rlden.

Och sedan kom denna söta flygande robot som heter Gimbel ut och började informera mig i sin tjocka nyazeelÀndares accent. Han svÀvade i luften och pratade, och sedan visade han en projektion av Dr Grordbort, som pÄminde mig om Doc i filmerna. LÀkaren varnade för överhÀngande fara för jorden frÄn en invaderande armé av robotar som tÀnkte pÄ hur man öppnar portaler frÄn sin vÀrld till vÄr.

Gimbel visade mig en strÄlpistol och jag tog upp den. Sedan avfyrade jag den mot de animerade vÀggarna, som gjordes i en retro, Steampunk-stil. Det smÀlte en del av metallen frÄn vÀggarna och det kÀndes trevligt i mina hÀnder. Sedan gjorde jag mig redo för runda ett. Som med virtual reality-spel baserades det mesta av interaktionen inte bara pÄ att trycka pÄ en knapp. Jag var tvungen att flytta fötterna och armarna för att trycka pÄ knappar och fÄ saker att hÀnda.

Det var en mycket mer fysisk upplevelse. Efter att ha spelat spelet ett tag blev jag svettig. Att ge mig lite trÀning Àr en av de positiva effekterna som AR delar med VR.

NĂ€r Gimbel visade mig vad jag skulle göra, och jag fick reda pĂ„ hur jag skulle ladda ett uppdrag och vĂ€lja mitt vapen, kom attacken. Robotarna öppnade en portal och skickade en invaderande styrka in. Jag sköt mot robotarna vart de Ă€n kom ut ur portalerna i vĂ€ggarna, pĂ„ golvet och pĂ„ borden. Till skillnad frĂ„n VR kunde jag se alla möbler i mitt vardagsrum – och senare i mitt garage – nĂ€r jag avfyrade mot de klumpiga mekaniska robotarna.

Stora gula robotar gick ut ur portalerna, och jag var tvungen att skjuta dem i huvudet eller i benen för att ta ner dem. Bi-liknande robotar flög ocksÄ in och slog mig frÄn alla hÄll. Jag var tvungen att flytta runt och fortsÀtta titta bakom mig för att inte bli trÀffad. Jag hade full 360 graders frihet att röra mig och undvika projektilerna som kom in frÄn robotarna. NÀr jag vÀl slog robotarna, var jag tvungen att skjuta in i portalen och förstöra reaktorkÀrnan pÄ robotens hemvÀrld, vilket fick dem att dra sig tillbaka.

De första omgÄngarna var ganska enkla, och sedan fick jag en ny pistol. Med tiden blev nivÄerna gradvis svÄrare att rensa. Det Àr ganska svÄrt att spela allt i ett sammantrÀde, eftersom du fÄr sÄ mycket motion att röra dig. Men jag har haft min tid med det hittills.

En av de saker som förstör hela illusionen Àr det lilla synfÀltet. Det Àr som om du hade blÀndare, som en hÀst, och du kan bara se en viss del av den animerade vÀrlden pÄ en gÄng. För att till exempel se hela Dr. Grordbort mÄste du titta upp pÄ honom och sedan skanna dina ögon nedÄt. Det dödar slags fantasi.

Tekniken Àr ganska bra, men det Àr inte helt fantastiskt nÀr det gÀller att kunna skilja animationerna frÄn den verkliga vÀrlden. Det Àr ganska lÀtt att berÀtta vad som Àr en del av teckningen och vad som Àr en del av mitt vardagsrum. [Updated: Corrected this part. So much for going from memory]. Spelet har en viss begrÀnsad ocklusion, dÀr fiender kan gömma sig bakom möbler, men det gör inte sÄ mycket. Och dÄ och dÄ kraschar spelet och du mÄste spela ett uppdrag igen.

Spelet var pÄ gÄng i nÀstan fem Är pÄ Weta Workshop, och det finns gratis i Magic Leap World-butiken. Mycket av den tiden spenderades pÄ att vÀnta pÄ att Magic Leap skulle avsluta sin prototyp.

Gratis Àr ett bra pris för den hÀr upplevelsen, och det kan fÄ mÄnga Magic Leap-anvÀndare att prova. Men naturligtvis mÄste du köpa headsetet för att kunna spela det. Jag tycker att det var en underbar första upplevelse, vÄrtor och allt, och nÄgot som verkligen visar upp kraften och potentialen i Magic Leap-enheten.

Det Àr nÀstan en magisk upplevelse, förutom de smÄ brister som jag pÄpekade. Jag ser fram emot att se mer banbrytande underhÄllning som verkligen gifter sig med vÄr vÀrld och fantasivÀrlden.


Du kan inte ensam sÀkerhet

COVID-19-spelsĂ€kerhetsrapport: LĂ€r dig de senaste attacktrenderna inom spel. Åtkomst hĂ€r