Det officiella Argentina-domÀnnamnet för Google köptes för $3

Official Argentina domain name of Google was purchased for $3

Kan nÄgon tÀnka sig att köpa ett Googles domÀnnamn för bara 3 USD? Det hÀnde i Argentina. Det officiella Argentina-domÀnnamnet för Google köptes för $3. En webbdesigner köpte Google.com.ar medan sajten lÄg nere i tvÄ timmar.

Enligt BBC-rapporter köpte 30 Är Nicolas Kurona Google Argentinas domÀnnamn. Han anvÀnde en standard, juridisk process men han hade aldrig förestÀllt sig sÄ mycket.

PĂ„ onsdagskvĂ€llen designade Kurona en kunds hemsida nĂ€r han var hemma. Han fick meddelanden pĂ„ WhatsApp att Google var nere. “Jag skrev in www.google.com.ar i min webblĂ€sare och det fungerade inte”, sa han. “Jag trodde att nĂ„got konstigt höll pĂ„ att hĂ€nda,” sa Kurona.

Kurona navigerade till Network Information Center Argentina (NIC), som driver .ar landskodsdomÀnerna. Han sökte efter Google och blev chockad över att hitta Google-domÀnen till försÀljning.

Kurona slutförde processen med att köpa domĂ€nen samtidigt som de förvĂ€ntade sig att inget skulle hĂ€nda. Men han “fick ett e-postmeddelande med köpfakturan” för bara 270 pesos, vilket Ă€r ungefĂ€r $2,90.

Kurona var osĂ€ker pĂ„ sitt köp av Googles domĂ€nnamn, han gick vidare till google.com.ar. Han sa: “Min data dök upp”, sa han. “Jag blev frusen nĂ€r jag tittade pĂ„ skĂ€rmen. Jag kunde inte tro vad som just hade hĂ€nt.”

Kurona förklarar att han aldrig hade för avsikt att göra nĂ„got avskyvĂ€rt. “Jag vill göra det klart att jag aldrig hade nĂ„gra dĂ„liga avsikter, jag försökte bara köpa den och NIC tillĂ€t mig det,” betonade han. “NĂ€r köpprocessen var klar och mina uppgifter dök upp visste jag att nĂ„got skulle hĂ€nda… jag var orolig.”

Quiero aclarar que entre a https://t.co/XtzUy8WL36 vi el nombre de https://t.co/cK20BdyuxB disponible y lo compre legalmente como corresponde!

— Nicolas David Kuroña (@Argentop) 22 april 2021

NIC tog omedelbart tillbaka Google-namnet efter köpet av det, men hur detta scenario hÀnde Àr Ànnu ett mysterium. Kanske har företaget glömt att förnya sitt domÀnnamn. Tja, enligt Google berodde licensen inte pÄ att den löpte ut förrÀn i juli 2021.

SökjÀtten utreder nu vad som hÀnt. I hela den hÀr historien har Kurona fÄtt mycket av uppmÀrksamheten i media och en tweet med 80 000 likes. Hans avgift pÄ 3 USD Äterbetalas fortfarande inte.