GRID Autosport recension – En premium mobil racer som Ă€r vĂ€rt pengarna?

GRID Autosport review - A premium mobile racer that

Vissa spel lyckas bara fÄnga spÀnningen perfekt. Det Àr det sista varvet, och jag skrapar stötfÄngare med bilen framför mig. Brusremsorna vid vÀgkanten försöker skramla tÀnderna ur mitt huvud.

Det finns en galen streck för utrymme i det sista hörnet, tryck kommer för att skjuta och min motstÄndares backend glider ut. Jag skjuter den förbi honom och tar den rutiga flaggan. En hörbar whoop flyr frÄn mina lÀppar och för ett kort ögonblick kÀnner jag mig som en vinnare.

Jag Àr dock ingen vinnare. Jag kÀmpade om sjunde platsen. Jag tillbringade en bra bit av det första varvet och pekade Ät fel hÄll. Men Àr spÀnnande oavsett om du leder paketet eller försöker prÄla dig igenom det. Det Àr bara sÄ bra.

Pedal till skÀrmen

Spelet passar in i samma genre som liknande, men det Àr stor skillnad hÀr. Grid Àr en premiumupplevelse. Det finns inga IAP: er, inga vÀntetider och inga valutor. Det Àr rent och enkelt en racersimulator.

Vilket betyder att det Ă€r tufft som gamla stövlar. PĂ„ de svĂ„raste instĂ€llningarna, med förarhjĂ€lpen avstĂ€ngd, kommer smĂ„ misstag att du plogar i grusfĂ€llor. Även i det enklaste lĂ€get, med spelet som hĂ„ller din hand, Ă€r det sĂ€llan som garanterar seger.

Men du bör inte lÄta den svÄrigheten skjuta upp dig. Det finns en perfekt spÀnning i varje hörn hÀr, och varje kollision eller misstag kommer att se dig krossa tÀnderna och skjuta saker Ànnu lÀngre nÀr du försöker komma ikapp.

PekskÀrmskontrollerna Àr nÀstan perfekta, och det finns ett stort utbud av alternativ. Du kan till och med gÄ sÄ lÄngt som att anpassa kontrollerna sÄ att de bÀst passar det sÀtt du kör. Det finns mÄnga kameravinklar och du kan leka med instÀllningarna för att skapa dina egna svÄrighetslag.

Plus att spelet ser fantastiskt ut. PĂ„ allvar Ă€r det ett av de snyggaste spelen jag har spelat pĂ„ min iPhone. Allt glittrar, bilmodellerna Ă€r otroliga – Ă€ven folkmassorna verkar mer animerade och levande Ă€n vanligt.

Och kÀrnan i allt Àr den racingupplevelsen. Den fullgas, kanten pÄ sÀtet racing upplevelse som ser dina handflator svettas och din puls racing. Mer Àn en gÄng har jag skrek vÀrdelöst pÄ mÀnniskor nÀr meddelandemeddelanden dyker upp över ÄtgÀrden.

Jag Àlskar bilar nu


Àr spelet som App Store har vÀntat pÄ. Den Àr full av bensindrivna fantasier, droppar lockelse frÄn alla sina vinklar och vyer och Àr tillrÀckligt djup för att förlora dig sjÀlv i flera dagar.

Men utöver det, utöver alla gewgaws och glÀnsande, finns det faktum att det kommer att fÄ dig att skrika i glÀdje nÀr du Àr sjunde. BerÀtta för mig senast ett mobilspel fick dig att göra det?