Hur lätt är det att uppgradera en Framework-bärbar dator? | Engadget

Daniel Cooper

Framework sålde sin eponyma bärbara dator med löftet att slutanvändare ska känna sig bekväma nog att fixa nästan alla hårdvaruproblem själva. Att byta ut en komponent bör inte vara en förbehåll för dedikerade serviceproffs om allt du behöver är en T5-skruvmejsel och tålamod.

När företaget släppte sina nya 12:e generationens Intel Core-moderkort, budade det över ett nytt kort som kunde infogas i förra årets modell. Och med tanke på att jag inte anser mig själv vara en mycket självsäker gör-det-själv-ägare, var det vettigt för mig att sätta Frameworks löften på prov.

Som du kan se i videon nedan √§r b√§rbara datorer √§nnu inte i det stadium d√§r du kan dra ut komponenter som om de vore legoklossar. √Ąven om jag tror att branschen saknar ett knep genom att inte g√∂ra dessa komponenter mycket enklare att montera genom att standardisera anslutningarna.

Som sagt, ett av de största hindren var ZIF-kontakterna, vilket kort fick mig att undra om jag verkligen var sugen på teknisk journalistik. Dessa små platta band kan vara bra för utrymme men de är en mardröm om du har stora händer och dålig syn.

Men, som jag sa när den nya hårdvaran släpptes, det ger hur lätt det här kan vara, mer eller mindre, om företag anstränger sig ens den minsta. Jag kunde göra detta, prata med kameran (vilket förmodligen saktade ner mig ganska mycket) och inte spränga mig själv. Och om jag kan göra detta, så kan du säkert också.