Jag har fallit för Chrono Triggers textÀventyr pseudouppföljare | Engadget

Devindra Hardawar

Jag har varit hemsökt av sedan jag var en nördig, RPG-Ă€lskande tonĂ„ring. 1996 hörde jag internet viskningar om en pseudouppföljare till SNES-mĂ€sterverket, som förblir mitt favoritspel Ă€n i dag. Men var det inte din vanliga titel: Det var ett textĂ€ventyr som slĂ€pptes enbart i Japan för Nintendos Sattelaview, en perifer satellit som lĂ„ter dig ladda ner spel till SNES. TyvĂ€rr kom den enheten aldrig till USA. Och spelets regissör, ​​Masato Kato, tyckte enligt uppgift att det inte fanns tillrĂ€ckligt med efterfrĂ„gan för att inkludera det med Nintendo DS-Ă„terutgivningen av .

SĂ„ under de senaste decennierna var det enda sĂ€ttet att spela en översatt version av genom ett inofficiellt ROM-hack. Av vilken anledning som helst – kanske det var den dagliga kampen för att överleva som vuxen, eller arbeta som en galning för att komma in i den prestigefyllda vĂ€rlden av teknisk rapportering – kom jag aldrig igĂ„ng med att spela det. Nu med , har jag Ă€ntligen ett enkelt sĂ€tt att komma ikapp med bĂ„da uppföljningarna.

Det Ă€r lite passande som hittar mig nu, nĂ€r jag jonglerar familjelivet med ett litet barn och en nyfödd. Jag har inte haft mycket tid att spela nĂ„gra spel sedan min son föddes för tre mĂ„nader sedan. Men det visar sig att jag fortfarande kan göra plats för en textĂ€ventyrstitel pĂ„ Switch – det Ă€r nĂ„got jag kan spela medan min dotter Ă€r upptagen med sina Lego-skapelser, eller medan jag ber för min son att sova pĂ„ natten.

Det hjÀlper ocksÄ det Àr relativt enkelt. Du spelar som Serge, en ung tjuv som jobbar tillsammans med sin slingrande följeslagare Kid och en mystisk trollkarl vid namn Magil. Precis som ditt typiska textÀventyr, involverar spelet mycket lÀsning, att skapa en mental karta över dina resor och göra nÄgra val (som riktningen du rör dig, eller besluta dig för att attackera eller undvika i strid). NÄgra underbara konstverk hjÀlper till att mÄla en bild av din resa, medan Yasunori Mitsudas musik Äterigen omsluter dig i en unik atmosfÀr. (Det var en överraskning att upptÀcka att nÄgra av de svepande melodierna först dök upp i denna enkla text-bara titel.)