Lemmings tappar, flyter och grÀver pÄ mobilen idag

Lemmings are dropping, floating, and digging onto mobile today

Jag brukade spela Lemmings pĂ„ baksidan av bilen pĂ„ en PS2 som vi hade skjutit under en bilstol med en liten skĂ€rm pĂ„ lĂ„nga resor till campingplatser runt om i landet, sĂ„ nĂ€r jag sĂ€ger “Jag Ă€r ganska förvĂ„nad över att det finns ett nytt Lemmings-spel kommer ut idag “, vet att det Ă€r sant.

Med tillstÄnd av utvecklaren Sad Puppy, och officiellt licensierad av Sony, Àr den nya mobilversionen av Lemmings en fritt att spela pÄ franchisen med allas favoritgrönhÄriga idioter nÀr du försöker undvika att de dödar sig sjÀlva genom sin egen dumhet.

Hela saken har utformats med en tumme-uppspelning i Ätanke, sÄ att du inte rullar runt nivÄer och lurar med mus-och-tangentbord-stil kontroller som i Àldre titlar. Och som alltid ber du dina Lemmings att blockera, slÀppa, grÀva, klÀttra och alla andra kommandon du kan behöva för att undvika deras alltför tidiga dödsfall.

Du har ocksÄ nÄgra gratis-att-spela gubbins att hantera den hÀr gÄngen, inklusive att samla medlemmar frÄn olika Lemmings-stammar som tydligen klÀcks frÄn Àgg nu. Det finns ocksÄ onlineturneringar, som jag absolut inte har nÄgon aning om hur det kommer att fungera, men gick antar jag.

Sidanot – det ser ordentligt otĂ€ckt ut? Jag kommer inte ihĂ„g att det fanns hinkar med rosa blod som sprutade ut ur en Lemming nĂ€r den slet sönder av ett jĂ€tte sĂ„gblad i de tidiga spelen, men jag var kanske för traumatiserad av bilden för att komma ihĂ„g det i min Ă„lderdom. NĂ„ja.

Sony hĂ€vdar att Lemmings tappar pĂ„ “mobila enheter” idag, men hittills har jag bara upptĂ€ckt det i App Store. Förmodligen kommer det ocksĂ„ att komma till Android nĂ„gon gĂ„ng, men det Ă€r bĂ€ttre att göra det snabbt eftersom jag har nĂ„gra köttkakor som skriker ut till mig och jag skulle mycket kunna göra med en lĂ„ng vinternap, vet du?