Pivotal recension – "En pussel som inte Ă€r sĂ„ rak som det verkar"

Pivotal review -

Jag Àr lite generad av min första erfarenhet av Pivotal.

Jag Àgde inte mycket uppmÀrksamhet Ät de inledande raderna i förklarande text och inte heller app-blurb. Jag blev dÄ lite förvirrad och till och med arg pÄ spelet nÀr det inte svarade hur jag förvÀntade mig.

Detta Àr pinsamt eftersom Pivotal Àr en match-tre (ja, sex) pussel, vilket Àr spelekvivalenten för en vÀsterlÀndsk film. Du vet typ hur det kommer att spela ut.

Tills du inte gör det Àr det.

VÀntar pÄ vridningen

Att Pivotal inte riktigt gör saker enligt boken Àr i allmÀnhet till sin fördel.

Spelet ber dig att rotera kluster av block sÄ att sex eller fler av en enda fÀrg Àr inriktade. De försvinner sedan och slÀpper in block uppifrÄn, Tetris-stil.

Pivotal iOS matchar tre pussel

Det hĂ€r Ă€r dock saken – efter 10 minuters ihĂ„llande spel förstod jag fortfarande inte helt vad jag skulle göra, i den utstrĂ€ckning att jag faktiskt avinstallerade och installerade om spelet sĂ„ att jag kunde lĂ€sa handledningstexten igen.

Efter att ha lÀst mer noggrant och Àntligen klickat med spelet kan jag sÀkert sÀga att det Àr en bra, rolig pussel. Men det Àr en överraskande knÀpp.

Om tur

Nyckelknappen hÀr kommer frÄn spelets kontroller. För att rotera dessa kluster av rutor mÄste du röra vid en av de glödande svÀngpunkterna som sitter i alla blocken.

Sedan skjuter du fingret Ă„t vĂ€nster eller höger för att rotera pĂ„ ett eller annat sĂ€tt – inte, som jag ursprungligen försökte, genom att rotera fingret.

NÀr detta ovanliga styrsystem klickar och hela utmaningen att matcha minst sex block blir uppenbar, visar sig Pivotal vara en överraskande tillfredsstÀllande pussel.

Det finns kanske lite för mycket slumpmÀssig förmögenhet för mÄnga av dina kedjor och för lite visuell charm för att det ska bli en sann klassiker. Men Pivotal Àr en verkligt intressant match-nÄgot-pussel. Vilket inte Àr nÄgot du kan sÀga varje dag.